Thorsager Rønde IF

Holdbeskrivelser og Instruktører


Thaiinspireret motionsboksning med Anders


Konditionstræning med inspiration fra thaiboksning er træning i højt tempo, der giver fuld bevægelighed i kroppen og træner både core og giver smidighed. 
 
På holdet trænes hele kroppen igennem med spark og slå på puder IKKE på hinanden. Der er fokus på at alle kan være med. Pulsen kommer højt op og du får med garanti i bedre form.

Pump med Mette Bro Lindblad


Pump er effektiv styrketræning på hold. Redskaberne er Vægtstang og skiver.
Vi gennemgår hele kroppen med klassiske øvelser som dødløft, brystpres, squat osv. Instruktør guider hele timen. Pump er for alle uanset funktionsniveau og træningserfaring. Det er en effektiv træningsform hvis man gerne vil yde bedre i sin primær idræt eksempelvis løb, ski, tennis, badminton osv. Det er ligeledes skadesforebyggende og kan være en vej ud gener fra stillesiddende arbejde. Er du ny, er det en go ide at komme 10 min før og lige hilse på instruktøren, så holder vi lidt ekstra øje med dig!

4 skiprogrammer

 

Træn til skiferien og forlæng dagen på ski med bedre kondition, styrke, motorik og kropsholdning.   

 
Der er 4 ski fitness programmer i alt, som langsomt øger intensiteten og sværhedsgraden. Regn baglæns fra din bookede skiferie, hvor længe du skal følge hvert program. Hvis der er 2 måneder til afgang, så bruger du samme program i 2 uger, før du skifter til næste.
 
Er der kun 1 måned til afgang, så følg programmerne 1 uge, før du skifter til næste program.
 
Prøv at øge vægt/belastning på maskinerne fra gang til gang i perioden, hvor du følger programmet, men start blødt ud, så du ikke overbelaster kroppen.
 
Har du for lidt tid en dag, så kan du vælge, at lave færre gentagelser af øvelserne, men hold fast i konditræningen og det, at komme godt rundt om kroppen.
 
Udover øvelserne i programmerne, så anbefales det, at arbejde på smidigheden. På nettet findes flere gode smidigheds øvelser. Men et forslag kunne være denne hjemmeside: https://inner-gym.com/blog/yogaoevelser/
 
Vi vil meget gerne have feedback på programmerne, så vi kan forbedre dem. Vi overvejer, at lave golf fitness, e-sport, basis programmer, programmer specifikt til ryg, mave mv., men skulle du have ideer til andre slags programmer, så meld meget gerne tilbage til TRIF Fitness.
 
Vi anbefaler, at du booker en introduktion hos en af vores instruktører, se kontaktinfo.
 

Vandreture med Jacob -

Walk and Talk

Start dagen med en rask vandretur i vores smukke skove og områder i Rønde, og nyd snakkene og fællesskabet om at nyde det.
Jakob Steffensen vil være jeres guide på de forskellige og smukke ture. Han har bl.a. vandret to gange på Caminoen i Nordspanien og deler gerne ud af sine erfaringer. Vandring har desuden hjulpet ham både fysisk og psykisk igennem rygproblemer. Ruten er ca. 7 km og vil foregå i et tempo med et par små pauser undervejs, så alle kan være med.

Vi håber at se så mange som muligt, og at alle får nogle gode snakke. Husk godt fodtøj og varm påklædning.

Mødested på p-pladsen ved Kalø Slotsruin kl. 10.
 


Fitnessbold/pilates med Nanett


Vores nye instruktør og fysioterapeut Nanett har startet et nyt hold op med Fitnessbold/pilates torsdag kl 19-20 i multisalen. 
 
Boldtræning er øvelser på en stor træningsbold der styrker det, man kalder "muskelkorsettet" – de små muskler omkring leddene, især i mave og ryg og øger balancen. 
 

Outdoortræning med egen kropsvægt med Helle:


Vi mødes på P-pladsen foran RIC og følges til den udvalgte træningsspot (som altid er et sted omkring RIC og Rønde skole) Vi bruger de træningsmuligheder der er i omgivelserne i form af bord-bænkesæt, trapper, stigninger, legeplads, græsplæner, vægge mm. Vi bruger vores egen kropsvægt og det eneste du skal, er at klæde dig varmt på inkl. handsker. Træningsniveau: Alle kan være med. Vi arbejder med kvalitet fremfor kvantitet i træningen og er der øvelser, du ikke kan, finder vi på en anden variant til dig. Vi løber korte sekvenser, men kan du ikke løbe, går du. Velkommen!
 

Spinning med Lars

 
Jeg er 46 år og bor i Rønde, har været i trif fitness i 8 år og blevet instruktør i spinning sidste år. Jeg har et hold der passer til både nybegyndere og øvede medlemmer. Den musik jeg spiller spænder bredt, og vi hører alt fra 90’er musik til rock&roll med god takt i.
 
Så kom frisk til spinning med Lars hver onsdag kl 17:00, og hvis det er første gang, så kom lidt før så hjælper jeg med korrekt indstilling af cyklen.
 
Jeg lægger vægt på, at vi har det sjovt sammen, så vi glemmer tiden.

Yoga (Gitte Mørch)

Yoga gavner din holdning, balance, styrke og smidighed. Yoga er mindfullness.
I yogatimerne arbejder vi med hele kroppen, vi får både styrket vores kernemuskulatur og de store muskelgrupper. Vi arbejder med vejrtrækningen for at øge fokus og komme godt ud i strækkene. Hver time afsluttes med afspænding.
Gitte Mørch er under uddannelse til yogainstruktør og er desuden akupunktør og massør. Hun har specialiseret sig i smerter i muskler, sener og led.
Vi kommer til at træne på begynderniveau, men alle er velkomne.

Ashtanga Yoga for begyndere

Vi arbejder os fra gang til gang længere ind i rækken af stillinger (asanas) i første serie og du kommer til at lære om kropslåse (Bandhas) og du lærer åndedrætsteknikken (Ujjayi). Ashtanaga Yoga er en dynamisk serie med mulighed for at tilpasse hver enkelt stilling i sværhedsgrad.


Zumba dance (Claudia)

Helt grundlæggende er Zumba fitness dans en måde at træne på, mens man har det sjovt.

Zumba er baseret på latinamerikanske dansetrin og rytmer, og er inspireret af bl.a. samba, salsa, marengue og cumbia.

De lækre rytmer gør det umuligt at stå stille til, og en af de helt store fordele ved Zumba, er da også at det er sjovt at dyrke.

Zumba strong nation

Strong by Zumba (STRONG NATION) er den nye træningsform, her har man gjort meget ud af kombinere træningen med videnskab om “Synced Music Motivation”. Det betyder, at musikken er lavet præcis til programmet, så til hver en time er musik og øvelser synkroniseret på en måde, der skubber dig forbi de træningsgrænser, du tror, du har, så du når ny træningsmål.

Med strong arbejder du med hver en muskel. Ved at bruge din egen kropsvægt, forbedrer du din muskulære udholdenhed og toning. Den høje intensive intervaltræning vil sikre, at din krop forbrænder kalorier længe efter endt træning.

I øvrigt bliver du stærkere og hurtigere. Ved at træne  hårdere end du troede, du kunne, vil du se resultater hurtigere og opnå mere ambitiøse træningsmål.


Jes (Watt-spinning)

Jeg er omkring 50 og har cyklet på landevejen i over 20 år.

Jeg holder formen ved lige i vinter halvåret med spinning. Jeg er uddannet bodybike-(spinning) instruktør igennem DGI og er i gang med min 8. sæson som instruktør.
Mine timer er baseret på konditionsforbedrende træning, hvor vi bruger de nye watt cyklers muligheder, men også focus på styrke, til en god gang blandet musik, mest rock.

I mine timer skiftes der imellem at sidde og stå, fordelt ca. 40/60%.

Så hvis du gerne vil forbedre din kondition, er det helt sikkert det rette sted at komme.

Jeg anbefaler at anvende WATT systemet, men alm. pulsur kan sagtens anvendes. Der er plads til alle på mit hold, hvor det er op til den enkelte hvor hårdt man vil presse sig.


Thaiboksning med Henrik

Dette hold kombinerer teknikker fra boksning, kickboksning og thaiboksning.

Med thaiboksning har du mulighed for at tilføre din ugentlig træning en kombination af fleksibilitet og styrke. Det er træning i høj intensitet, som virkelig får gang i forbrændingen, her er cardiotræning og styrke, der består af jabs, hooks, uppercuts og spark designet til at lede dig på vej imod en sundere og mere veltrænet krop. Der bliver sørget for alt udstyr, så du skal ikke have egen handsker eller andet specialudstyr for at deltage. 

Ved at gøre brug af sandsække tilføjes modstand til træningen, hvilket øger sværhedsgraden og udbyttet af træningen.

Timerne varer i en time og begynder med en opvarmning bestående af sprællemænd, sjipning og/eller andre stående øvelser, efterfulgt af skyggeboksning og dynamisk stående øvelser. Vi tager derefter handsker på og straffer sandsækkene, på lørdags holdet sparrer man mod hinanden. Timen slutter med en kombination af mavebøjninger, armbøjninger og nedkøling med statisk stræk. 


Gitte Bruus (alm. 45 minutters spinning)

Jeg er en gammel håndbold pige med dårlige knæ som ikke kan holde til ret meget andet udover træningen på en spinningcykel. Jeg synes det er fedt at bike, da det er noget af det, der giver mig mest rent konditionsmæssigt. Og så kan jeg stå af cyklen uden at have ondt nogensteder samtidig med, at jeg føler mig brugt ;)

Jeg har dyrket spinning i 12år, hvor de sidste 10 år har været som instruktør. Jeg er uddannet fitness instruktør igennem DGI.

Mine timer er præget af en god gang blandet pop musik og gerne et grin. Jeg skifter meget imellem at sidde og stå op, og jeg instrurerer i en træningsform som mit eget knæ kan holde til. Jeg kræver ikke, at folk er lige ved at vælte af cyklerne, men jeg kan godt selv lide at gi`den gas og opfordrer også gerne andre til at presse sig selv, men det er selvfølgelig op til den enkelte hvor anstrengende det skal være. 

Alle er meget velkommen på mit hold.


Yang yoga med Deborah.


Begynder og let øvet niveau.
 
Vi laver en dynamisk yogaform, hvor du bevæger dig fra den ene stilling til en anden. Stillingerne udføres i et rythmisk tempo, og der er sjældent pauser i mellem serierne, da fokus er at skabe flow og bevæge kroppen i takt med vejrtrækningen.

Styrker kroppens muskler, sener og led.

Vi laver sjove balance øvelser der forbinder vores 2 hjernehalvdel, og vi udforsker kreative stillinger når kroppen er varmet op. 
 
Vi starter og afslutter med en kort meditation/afspænding.

Gudrun (alm. 60 minutters spinning)

Har du længe gået og tænkt på, at du gerne vil se, hvad Spinning er for noget, men er lidt tilbageholdende, når dine venner og bekendte siger, at det er hårdt og det giver sved på panden, er begynderholdet et rigtigt godt sted at starte.

På mit hold kan alle være med. Man bestemmer selv farten og belastningen, men jeg prøver også at motivere til, at alle får noget ud af træningen, så vi kan mærke, at vi ikke har spildt tiden.

Da det er vigtigt, at du får en god start og har det fantastisk, når der er gået en times tid, bruger vi sammen god tid til at få cyklen indstillet, så den passer til dig og din krop. Det er ikke den større videnskab, men der er lige et par detaljer, som er meget vigtige, og som du hurtigt finder ud af.

De færreste bliver tændt af spinning den første gang, så derfor anbefaler jeg altid, at du tager 2 prøvetimer, inden du beslutter dig for at købe medlemskort.

Min træning er bygget op sådan, at vi i løbet af timen skiftevis sidder og står på cyklen i takt med musikken, da man der bedst lærer cyklen at kende i forhold til belastning.

Kom i god tid før timens start, så der er tid, til at få cyklen indstillet, og vi alle er klar til at begynde træningen.


Tabata med Louise


Tabata træning er interval træning, hvor der arbejdes på hver øvelse i 8 runder af 20 sek og med 10 sek pause.
Vi kører 10-12 øvelser som fx kan være med battlerope, kettlebell armbøjninger eller jump squat.

Vi bruger redskaber som er i huset og der skal ikke medbringes noget, alle kan være med da der let kan justeres på sværhedsgraden
 

Pump med Gert


Jeg er 58 år og har haft eget motionscenter i Hadsund i 2 år. Jeg er alt mulig atlet, og har lavet rigtige mange sportsgrene - nogle på højt plan bl.a. Danmarks mester i bænkpress 💪
I de senere år har jeg løbet 20 Marathon løb, og blev nr 49 til Köln marathon ud af 17000 🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♂️, dernæst duathlon MTB og tæt på at komme med til OL i Barcelona i star båd. Jeg træner nu alsidigt, og sejler den meget krævende Finn jolle.
Jeg træner hovedsageligt for at have det godt resten af mit liv.  

Dorthe Pagter Vand,

jeg er 44 år og  bor i Ugelbølle med min familie.
Jeg har dyrket fitness i 20 år, cyklet landvejs cykling i 5 år, løber 3-4 gange om uge samt er spinnings instruktør 2-3 gange om ugen i trif.
Mit tlf nr er 61 28 84 10, nye medlemmer mm må altid kontakte mig hvis de ønsker prøvetime m.m.

Spinning med Lene Jul

 
Mit navn er Lene Jul og er en årgang 1971. Efter to graviditeter lige i rap, kunne jeg godt mærke at min krop trængte til at komme i form. Et par veninder hev mig med til spinning og jeg var solgt på stedet. Elsker når pulsen stiger, synes det er lækkert at man på kun en time kan få så meget motion - bonusen er at det er til super god musik.
Jeg gennemgik grunduddannelsen hos DGI i 2013 og har siden haft 3 hold om ugen.
På mine hold er det vigtigt at alle føler sig godt tilpas. Her er plads til dig som lige er begyndt og dig som har dyrket idræt i mange år.
Musikken, som drøner ud i lokalet i timerne er meget af det nye fra hitlisterne og bliver ret tit skiftet ud.
Timerne er en kombination af korte og lange intervaller, hvor du veksler mellem tung belastning, mellemtempo og acceleration, hvilket bevirker at din puls til tider vil komme meget højt op. Timen varer ca. 55 min. Hvor vi de sidste minutter strækker ud.
Alle er velkomne :-)

HIIT er super effektiv høj intensiv træning

En halv time er ikke meget træningstid. Men hvis du træner høj intensiv interval træning – de såkaldte HIIT-intervaller – kan du faktisk forbrænde næsten 400 kcal på den tid (svarer til en Marsbar i kingsize). Det er 45 pct. mere end du forbrænder ved løb og næsten dobbelt så meget som ved at gå.

Det er konklusionen, efter at amerikanske forskere har målt på en gruppe mænd, der trænede forskellige populære discipliner i 30 minutter ad gangen. HIIT viste sig at være den klart mest effektive træning, til trods for at træningen bestod af helt korte 20-sekunders intervaller efterfulgt af 40 sekunders pause. Så vil du have en effektiv omgang træning, men er tiden knap, så er HIIT vejen frem.

Forskerne påpeger også, at HIIT træner hele kroppen og både styrker kondition og muskelstyrke.


Følg TRIF på Facebook
Bliv medlem
Betal her
Thorsager-Rønde Idrætsforening | Skrejrupvej 9B | 8410 Rønde